Maxihirren ominaisuudet

Maxihirsi on uusi asennustyötä helpottava, tavallista hirttä huomattavasti korkeampi hirsivaihtoehto talonrakentajalle. Se on korkeudeltaan aina 360 mm, mutta sen paksuus on asiakkaan valittavissa. Suomessa energiasuositus edellyttää hirren paksuudeksi vähintään 180 mm. Tästä syystä johtuen yleisimmin käytetty maxihirren paksuus suomalaisissa omakotitaloissa on 200 mm. Valittavana on kuitenkin myös esimerkiksi loma-ajan asuntoihin soveltuva 150 mm hirsi, sekä erityisesti isompiin rakennuksiin käytettävät 250 mm tai 300 mm hirret.

Maxihirsi poikkeaa korkeutensa lisäksi tavallisesta hirrestä myös siten, että hirren keskiosana on erikoiskuiva liimapalkki-lamelli. Tämän erityisen keskilamellin ansiosta tavanomaisen hirsitalon kuivumisen yhteydessä tapahtuvaa hirsien kutistumista ja sitä myötä hirsien laskeutumista ei maxihirren kohdalla juurikaan pääse tapahtumaan. Maxihirren liimapalkkilamellissa käytettävä liima on hengittävää, formaldehydivapaata ja kansainvälisesti sertifioitua, eikä se muodosta vesitiivistä kalvoa hirren sisälle. 

Maxihirren materiaalit

Materiaalina maxihirressä käytetään joko kuusta tai mäntyä asiakkaan valinnan mukaan. Erona näissä materiaaleissa on lähinnä ulkonäkö. Molemmilla materiaaleilla on kuitenkin käyttökohteista riippuen myös omat hyvät ominaisuutensa. Hirsien materiaali tulee kotimaasta, hyvin hoidetuista talousmetsistä, joista hankittujen puiden laatua valvotaan tarkasti, ja materiaalina käytetään vain hirsirakentamiseen soveltuvaa, laadukasta puuta. Kun hirsi käsitellään ja sitä käytetään oikein, siihen ei kerry kosteutta eikä sisäongelmia aiheuttavia mikrobeja. 

Maxihirren karhennus 

Asiakkaan halutessa maxihirren ulkopinta voidaan karhentaa. Karhennus tehdään hirren höyläyksen yhteydessä, eikä sen tekemisestä veloiteta erikseen. Näkyvää muutosta karhennus ei hirressä aiheuta, vaan hirren pintaan tehdään silmälle näkymätön tiheä uritus. Karhennuksen ansiosta maali tarttuu hirren pintaan paremmin, ja näin ollen maalia myös kuluu merkittävästi vähemmän.

Rakennustekniset ratkaisut 

Maxihirrestä rakennettaessa nurkkaratkaisuna käytetään ns. citynurkkaa. Citynurkkaratkaisu mahdollistaa hirsikertojen kulkemisen samassa tasossa ympäri talon. Talon ulkopuolella citynurkan päälle asennetaan noin 50 mm leveä nurkkarima. Nurkkien tiiveys varmistetaan erityisellä ”air stop” -ratkaisulla  

Erityisesti maxihirttä varten kehitetty kartiolohenpyrstöliitos nurkissa varmistaa, että nurkat ovat ehdottoman tiiviit, vedottomat ja helpot asentaa. Tämä lukkiutuva nurkkaratkaisu kunnioittaa hirsirakentamisen perinteitä siten, että tiiviys syntyy nerokkaiden rakennusteknisten ratkaisujen avulla ilman erillisiä kiinnittimiä. 

Asennus ja kustannukset

Modernit rakenneratkaisut mahdollistavan maxihirren asennus tapahtuu nopeasti, sillä hirsikerroksia tarvitsee hirren korkeuden ansiosta tavallista vähemmän. Normaalikorkuiseen yksikerroksiseen omakotitaloon hirsikertoja tulee Maxihirttä käyttäen noin 7-8. Nopean asennuksen vuoksi hirret joutuvat olemaan vähemmän aikaa työmaalla säiden armoilla, ja näin ollen ne myös pysyvät parempana.  Asennus tapahtuu joko asiakkaan toimesta tai sovitusti yhteistyökumppaneiden avulla asiakkaiden toivomaan valmiusasteeseen. Hinnaltaan maxihirsi ei ole merkittävästi kalliimpaa kuin normaalikaan lamellihirsi ja työkustannusten kohdalla hirsi maksaa itseään takaisin asennuksen nopeutuessa vähempien hirsikertojen ansiosta. 

Hirsitalot

Jaa:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Hirren ekologisuus

Hirsitalon ekologisuus  Nykyään ekologisuus on ihmisille tärkeä arvo. Ekologisuuteen ja ympäristöystävällisyyteen pyrkivä elämänasenne onkin yksi syy siihen, miksi hirsitalot ovat yhä suositumpia. Muista rakennusratkaisuista poiketen

Hirsitalon terveyshyödyt

Terveyshyödyt osana hirsitalojen suosiota Nykyään erilaiset kosteus- ja homevaurioista johtuvat sisäilmaongelmat aiheuttavat monenlaisia terveyshaittoja niin omakotitaloissa kuin julkisissakin rakennuksissa. Yleisimpiä terveysongelmia ovat erilaiset allergiat, astman

Maxihirsi

Maxihirsi on uusi asennustyötä helpottava, tavallista hirttä huomattavasti korkeampi hirsivaihtoehto talonrakentajalle.

Suunnitellaan yhdessä

Jätä meille viesti, otamme yhteyttä mahdollisimman pian